פרויקט "מצוינות במדעים" הינו מיזם יוקרתי וייחודי, שפועל החל משנת הלימודים תשס"ח במקבץ בתי ספר נבחרים בחיפה.
הפרויקט יצא לדרך ביוזמת עירית חיפה כשמטרותיו העיקריות :
לסייע בקידום תלמידי י' – י"ב הלומדים במסלולים בהם מוגברים לימודי המתמטיקה והמדעים ועידודם להצטיינות.
העלאת מספר בוגרי בית הספר בעיר, שיהיו זכאים לתעודת בגרות איכותית, שתאפשר כניסה למוסדות להשכלה גבוהה.
ומתן העשרה חברתית וערכית לאוכלוסייה המתאימה לפרויקט במסגרת הפרויקט יקבלו המשתתפים תגבורים לימודיים, לקראת בחינות הבגרות במקצועות : מתמטיקה ברמה של 4 ו – 5 יחידות לימוד, פיסיקה, ביולוגיה ומחשבים וכן עזרה במקצועות אלה במהלך כל שנת הלימודים.
בנוסף לתגבור הלימודי, ישתתפו תלמידי הפרויקט בפעילויות העשרה כגון : ימי עיון, הרצאות, סיורים וכיו"ב (בהתאם לתכנית שתאושר השנה).

כנסים מדעיים-
בשנתיים האחרונות מקיימת היחידה להעצמה חינוכית בעיריית חיפה כנסים מדעיים.
לכנס מוזמנים תלמידי תיכון מהעיר חיפה הלומדים בפרויקט ה"מצוינות במתמטיקה ובמדעים".
הכנס מתפרס על פני יומיים. ליום הראשון מוזמנים תלמידי י' י"א, וליום השני מוזמנים תלמידי שכבת י"ב.
בשנה"ל תשע"ו תלמידי שכבות י' – י"א זכו להיות שותפים לפאנל,  שהונחה על ידי אשת התקשורת דנה וייס וכלל בכירים מובילי דעה בתחום החינוך, המדע והטכנולוגיה. לאחר מכן ,הקשיבו להרצאה מרתקת של מר ליאור צורף בנושא : "שדרוג החיים באמצעות חוכמת ההמונים".            בסיום הפאנל וההרצאה,  סיירו התלמידים בפקולטות השונות בטכניון לפי בחירתם, ונחשפו לתחומי עניין שונים ומגוונים.
ליום השני הוזמנו תלמידי כיתות י"ב . התלמידים זכו להרצאות מעניינות וזכו להיות שותפים לפאנל סטודנטים בוגרי תיכוני העיר חיפה. התלמידים התרגשו,  כשגילו שאחד ממשתתפי הפאנל הוא בוגר תיכון קרית חיים : אביעד כרמל.

"מצוינות במתמטיקה ובמדעים" – חטיבה עליונה

כחלק מימי העשרה לתלמידי ה"מצוינות" בחטיבה העליונה, ביקרו תלמידי ה"מצוינות" ב"אורט בראודה" בכרמיאל.

התלמידים האזינו לשתי הרצאות קצרות, מהן למדו שתעשיית המזון כוללת בתוכה תהליכים מרתקים של שימוש בחומרי גלם, עיבודם בטכנולוגיות מגוונות וייצור תוצרים חדשים למטרות שונות.
כמו כן, למדו התלמידים, שבחירת טכנולוגיה ספציפית עבור תהליך ייצור מזון נועדה לספק את דרישות המוצר מבחינת המראה, הטעם והאיכות תזונתית.
לאחר ההסברים התלמידים השתתפו בניסויים במעבדות
1) הכינו גבינה על כל שלביה מהחלב ועד לגבינה חצי קשה
2) עקבו אחרי מצבים משתנים בתהליך התסיסה
3) הפיקו מיץ תפוחים באמצעות אנזים הפקטינאז.

לאחר ההרצאות וההתנסויות במעבדות ב"אורט בראודה" יצאו התלמידים לסייר באחד ממפעלי המזון באזור "שטראוס".

התלמידים הקשיבו להסברים ואף זכו לטעימות מהמעדנים הרבים המיוצרים במפעל.

לגלריה לחץ

 

 

 

הגדרות כלליות כניסה למערכת